Gevulde aardappelen met roomkaas
- 4 personen
- 45 min
- waardering 6,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen
- boter
- 1 eierdooier
- 100 g roomkaas met kruiden
- zongedroogde tomaatjes (eventueel)
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Hol de aardappelhelften bijna volledig uit.
Breng een bodempje water aan de kook en stoom het binnenste van de aardappelen gaar. Pureer de gestoomde aardappelen met een klontje boter. Roer de eierdooier en de roomkaas onder de puree.
Vul de uitgeholde aardappelhelften met de aardappelpuree. Zet nog 20 minuten in de oven. Werk eventueel af met een zongedroogd tomaatje.
Kookboek
Het recept 'Gevulde aardappelen met roomkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote komen eten kookboek
diverse auteurs
Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om... lees verder
© Standaard Uitgeverij