Gevulde aardappelen met comté en spek
- 10 stuks
- 30 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 5 kleine, nieuwe aardappelen (vastkokend)
- 4 eetlepels room
- boter
- 1 eetlepel citroensap
- cayennepeper
- 300 g comté
- 100 g bacon
Bereiden
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in 12 tot 15 minuten in gezouten water.
Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen overlangs doormidden. Schep het aardappelkruim eruit met een lepeltje.
Doe het aardappelkruim in een kom en meng met de room, een klontje boter en het citroensap. Kruid met een beetje cayennepeper. Vul de uitgeholde aardappelhelften met het mengsel.
Zet de aardappelhelften op de bakplaat. Snijd de comté in plakjes en leg ze op de aardappelhelften. Zet de bakplaat even onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.
Snijd de bacon fijn. Bak de bacon krokant in een pan met antiaanbaklaag. Strooi de bacon over de aardappelen en dien op.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Gevulde aardappelen met comté en spek' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder
© Standaard Uitgeverij