Gevulde aardappelen met gehakt
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 779 kcal
- 50 g eiwit
- 31 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 500 g mager rundergehakt
- 500 ml hete runderbouillon
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 grote aardappelen met schil, gepoft of uit de magnetron
- 2 handenvol geraspte belegen kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de uien 3-4 minuten. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 3-4 minuten bruin. Roer de bouillon, Worcestershiresaus, tomatenpuree en een beetje peper en zout erdoor. Laat zachtjes 15-20 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is en de saus ingedikt.
Halveer de aardappelen in de lengte en hol ze uit. Laat de schil heel. Prak de aardappel met de rest van de boter en breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over de uitgeholde aardappelen en bedek het gehakt met de puree. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi ze met kaas. Bak ze in 20 minuten goudbruin.
Kookboek
Het recept 'Gevulde aardappelen met gehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetgerechten
diverse auteurs
Lekker hoeft niet duur te zijn. Dit kookboek staat vol met recepten die dat bewijzen: koken met kliekjes, 'zuinige soepen', voordelige familiemaaltijden en lunches... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: OlegD | Shutterstock.com