Gnocchi met artisjokken
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 koffielepels olijfolie
- 1 blik (400 g) artisjokharten
- 500 g gnocchi
- 40 g walnoten, grof gehakt
- 250 g verse jonge spinazie
- 120 g blauwe kaas
Bereiden
Halveer de paprika's, verwijder de zaden en zaadlijsten en leg ze met de open kant naar beneden in een ovenschaal. Druppel er een koffielepel olijfolie op en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Haal de paprika's uit de oven, dek af met folie en laat 5 minuten staan. Pel ze en snijd ze in repen. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze in vieren.
Kook de gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit de tweede koffielepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Doe er de walnoten, de paprika's en de artisjokharten bij. Laat goed doorwarmen en voeg er ten slotte de gnocchi aan toe.
Verdeel de spinazie over borden. Verbrokkel de kaas bij de gnocchi en roer snel door. Doe de gnocchi bij de spinazie, schep om en serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Gnocchi met artisjokken' is afkomstig uit het kookboek...
Vandaag begin ik
diverse auteurs
Dit kookboek bevat een gedetailleerd voedingsplan om gedurende vier weken gezonder en evenwichtiger te eten waardoor je tot een kilo per week... lees verder
© Uitgeverij Lannoo