Saffraan-mayonaise
- 1 schaaltje
- 20 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 10 saffraandraadjes
- 250 ml zonnebloemolie
- 4 eidooiers
- 2 theelepels gladde mosterd
- 3 theelepels azijn
Bereiden
Verwarm de saffraandraadjes in 50 ml van de zonnebloemolie. Pas op dat de olie niet warmer wordt dan lauwwarm.
Voeg de rest van de koude zonnebloemolie bij de saffraanolie om het geheel af te laten koelen.
Klop de eidooiers, mosterd en azijn los met een garde en breng op smaak met een beetje zout.
Schenk de afgekoelde saffraanolie druppelsgewijs al kloppend bij het mengsel tot het mengsel dik wordt. Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper. Bewaar de mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast.
Tips
Maak deze mayonaise een dag van tevoren zodat de saffraan kleur af kan geven. Roer vlak voor gebruik om de kleur door de mayonaise te mengen. Als de mayonaise schift (niet gebonden is), raak dan niet in paniek! Klop 1 eidooier los en giet daar de geschifte mayonaise voorzichtig al kloppend bij tot je een gladde mayonaise hebt. Proef wel even of de smaak niet wat slap is geworden door de extra eidooier.
Kookboek
Het recept 'Saffraan-mayonaise' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Arabische keuken
Mounir Toob
Aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten laat Mounir Toob in 'Mijn Arabische keuken' met aanstekelijk enthousiasme zien hoe lekker... lees verder
© Uitgeverij Carrera