Mayonaise met dragon, peterselie en bieslook
- 1 portie
- 10 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ei
- ½ theelepel Dijonmosterd
- 150 ml druivenpittenolie
- 1 bosje verse dragon, fijngehakt
- 3 takjes gladde peterselie, fijngehakt
- 5 sprieten bieslook, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
Bereiden
Splits het ei en doe de dooier in een ruime kom. Voeg de mosterd en een snufje zout toe. Klop lichtjes.
Giet er stevig kloppend met een garde de druivenpittenolie in een heel dun straaltje bij. Stop regelmatig om te controleren of het mengsel niet gesplitst is en schraap de wand van de kom schoon. Ga zo door met het al kloppend beetje voor beetje de olie erbij gieten tot je de juiste hoeveelheid hebt.
Schep de kruiden en kappertjes door de mayonaise.
Kookboek
Het recept 'Mayonaise met dragon, peterselie en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches
Marie-Pierre Morel
In 'Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches' gaan heerlijk landelijk brood of speltbrood, notenbrood of meergranen... lees verder
© Good Cook