Gnocchi met gorgonzola en pistachenoten
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,3
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g boter
- 150 g slagroom
- 100 g gorgonzola dolcelatte (zonder blauwschimmel), in blokjes
- 1 kg aardappelgnocchi
- 80 g verse pistachenoten, grof gehakt
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel fijngehakte blaadjes marjolein
Bereiden
Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de room en de gorgonzola toe en strooi er een beetje zout en peper over. Roer tot de kaas gesmolten is en haal dan de pan van het vuur.
Kook de gnocchi in een grote hoeveelheid kokend water met wat zout: leg ze op een bord, houd het bord iets schuin boven de pan en laat de gnocchi voorzichtig in het kokende water glijden. (U kunt de gnocchi in porties koken als de pan niet groot genoeg is.)
Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan zodra ze aan het oppervlak komen drijven. Schep ze vervolgens bij de saus in de koekenpan. Zet de pan op laag vuur en roer de gnocchi snel met een houten lepel door de saus. Bestrooi de gnocchi met de pistachenoten, de geraspte kaas en de marjolein en schep alles voorzichtig door elkaar. Strooi er nog een klein beetje extra peper over en serveer direct.
Tip
Je kunt de pistachenoten vervangen door walnoten of pijnboompitten.
Kookboek
Het recept 'Gnocchi met gorgonzola en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...
The art of pasta
Lucio Galletto & David Dale
Met dit pastaboek maakt u zelf de lekkerste pasta en de perfecte cannelloni. Bereid een klassieke Bolognesesaus of een overheerlijke pesto of waag u aan een tot... lees verder
© Kosmos Uitgevers