Gnocchi met romige witte bonen en boerenkool

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g (1 blik) cannellinibonen of witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels edelgistvlokken + extra
  • 200 ml plantaardige melk
  • fijne rasp van 1 biologische citroen
  • 500 g (1 pak) voorgekookte gnocchi
  • 100 g boerenkool, nerven verwijderd, bladeren in stukken gescheurd
  • 3 eetlepels paneermeel
  • kleine handvol bladpeterselieblaadjes, fijngehakt (optioneel)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Pureer in een blender de bonen, knoflook, edelgistvlokken en plantaardige melk tot een gladde saus.

Schenk de saus in een diepe ovenschaal, voeg de citroenrasp, gnocchi en boerenkool toe en hussel goed. Bestrooi de gnocchi met paneermeel en edelgistvlokken.

Verwarm de gnocchi 20 tot 25 minuten in de oven tot de saus is ingedikt en het gerecht hier en daar begint te verkleuren.

Bestrooi de gnocchi desgewenst met de peterselie. Je kunt ook de citroen, die je gebruikte voor de citroenrasp, in partjes snijden en erbij serveren.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

Vervang de boerenkool door spinazie als je dat lekkerder vindt. Je kunt deze ovenschotel het beste rechtstreeks uit de oven eten als de saus nog heel romig is.

Kookboek

Het recept 'Gnocchi met romige witte bonen en boerenkool' is afkomstig uit het kookboek...

Budget Vegan in 30 minuten

Saskia Sidey

Eenvoudig, plantaardig, tijdbesparend en betaalbaar koken? 'Budget Vegan in 30 minuten' helpt je hierbij! Dit kookboek bundelt meer dan 100 plantaardige budgetrecepten die niet alleen snel op tafel staan en bijzonder lekker zijn, maar ook laten... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gnocchi recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!