Aardappelen met funghi porcini, salie en spek
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 40 g gedroogde funghi porcini
- 500 g stevige aardappelen (bijvoorbeeld Rattes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 g spek, in plakjes
- 10 blaadjes salie
- 125 ml slagroom
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 50 g Parmezaan of pecorino, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Week de funghi porcini 10 minuten in wat heet water.
Snijd de aardappelen in de lengte in dunne plakken. Meng alle ingrediënten met het weekvocht van de paddenstoelen door elkaar en doe ze in een lage ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet 45 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en zich een mooi bruin korstje heeft gevormd.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen met funghi porcini, salie en spek' is afkomstig uit het kookboek...
Olijfolie
Manfred Meeuwig
Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder
© The House of BooksAardappelen oven tips
Reacties op dit recept
- Bert Was bij jullie dit recept ook zo nat?
- Joan Bij mij was het niet nat. Het was een licht gebonden saus. Ik heb echt maar een scheutje van het vocht van de porcini gebruikt. Misschien dat je dat teveel hebt toegevoegd? Lekker recept. Gegeten met biefstuk en geroerbakte spinazie.