Olijfolie
Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse olie? Wat is geraffineerde olie en welke gerechten passen bij welke olie? Hoe moet je proeven en waar moet je op letten? Hoe bewaar je olijfolie en wat is 'eerste koude persing'? De antwoorden op deze vragen staan in dit boek. Samen met 60 recepten van gerechten waar olijfolie een hoofdrol in speelt. Eenvoudige, veelal klassieke gerechten zonder poespas waarin de olie tot z'n recht komt. Check your oil!
AuteurManfred Meeuwig
UitgeverijThe House of Books
- Hardcover
- 160 pagina's
- ISBN 9789044319255
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Aardappelsalade met kappertjes en peterselie
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Linguine met tomaat en basilicum
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Varkensoesters met rode wijn, honing en rozemarijn
Vlees, 20 min 8,0
-
Spaghetti met Parmezaanse kaas, citroen en knoflook
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Aardappelen met funghi porcini, salie en spek
Vlees, 60 min 8,0
Alle Kookboeken van The House of Books
-
Smoothies
Louise Pickford
Smoothies zijn niet voor niets in korte tijd razend populair geworden, want ze zijn gezond en heerlijk. En bovendien is een smoothie in een handomdraai bereid. In dit boek staan honderd overheerlijke recepten... bekijk 'Smoothies'
-
Stoomkoken voor iedereen
Karin Verhelst
'Stoomkoken voor iedereen' is een handig en praktisch boek waarin een grote variëteit aan gerechten wordt gepresenteerd: recepten voor elke dag, voor feestjes en gerechten waar... bekijk 'Stoomkoken voor iedereen'
-
Easy Italian kookboek
Jennifer Donovan
Het geheim van de Italiaanse keuken is eenvoud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen om goed Italiaans te koken uiteen... bekijk 'Easy Italian kookboek'
-
Easy Thai kookboek
Sallie Morris
Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets voor jou. Met duidelijke... bekijk 'Easy Thai kookboek'
-
Easy Japanese kookboek
Emi Kazuko
Als een volleerde kok fileren, snijden, wokken en... eten maar! Er worden langzamerhand steeds meer Japanse gerechten bereid in de Nederlandse keukens. Japans eten is namelijk niet alleen... bekijk 'Easy Japanese kookboek'
-
Basic cooking 2
Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut
Hoe maak je een goede piccalilly? Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? 'Basic cooking 2' is precies wat je verwacht: zonder geheimzinnigheid... bekijk 'Basic cooking 2'
-
De smaken van Bretagne
Anouck Schuyesmans & Joris Delanghe
De Bretoense keuken biedt veel meer dan alleen maar de overbekende hartige pannenkoeken met cider en oesters. In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van... bekijk 'De smaken van Bretagne'
-
Olijfolie
Manfred Meeuwig
Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse olie? Wat is geraffineerde olie en welke gerechten... bekijk 'Olijfolie'