Aardappelsalade met kappertjes en peterselie

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g stevige nieuwe aardappelen
  • 4 eetlepels Italiaanse olijfolie
  • ½ eetlepel wittewijnazijn
  • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereiden

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Meng de olijfolie met de azijn, wat zout en peper, de peterselie en de kappertjes.

Giet de aardappels af en snijd ze in stukjes. Meng er nog warm de vinaigrette doorheen. Proef en voeg naar smaak zout en/ of peper toe.

Laat de salade licht afkoelen en doortrekken. Serveer eventueel met warm pekelvlees of mosselen.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met kappertjes en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Olijfolie

Manfred Meeuwig

Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • JanErg lekker. Vinaigrette warm toevoegen is perfect voor de smaak, maar het snijden van de hete aardappelen is lastig.

    reageren

  • MarionetDe aardappelen van te voren in de gewenste stukjes snijden ... (?)

    reageren