Aardappelen met funghi porcini, salie en spek
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 40 g gedroogde funghi porcini
- 500 g stevige aardappelen (bijvoorbeeld Rattes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 g spek, in plakjes
- 10 blaadjes salie
- 125 ml slagroom
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 50 g Parmezaan of pecorino, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Week de funghi porcini 10 minuten in wat heet water.
Snijd de aardappelen in de lengte in dunne plakken. Meng alle ingrediënten met het weekvocht van de paddenstoelen door elkaar en doe ze in een lage ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet 45 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en zich een mooi bruin korstje heeft gevormd.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen met funghi porcini, salie en spek' is afkomstig uit het kookboek...
Olijfolie
Manfred Meeuwig
Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder
© The House of Books