Rösti met bieslook en peterselie
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ei
- 10 g bieslook, fijngesneden
- 10 g peterselie, fijngesneden
- 4 lente-uien, fijngesneden
- 500 g aardappelen, geschild en geraspt
- boter of margarine
Bereiden
Klop in de ruime kom het ei, de bieslook, peterselie en lente-ui. Voeg de geraspte aardappel toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
Verhit boter of margarine in de koekenpan. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel of spatel. Bak de rösti in 5 minuten op middelhoog vuur gaar.
Plaats een bord, dat groter is dan de pan, omgekeerd op de pan. Draai de pan om zodat de rösti op het bord valt. Laat de rösti vervolgens terug in de pan glijden en bak deze kant van de rösti ook nog 5 minuten. Verplaats de rösti naar een snijplank, snijd in punten en verdeel over de borden.
Tip
Je kunt in plaats van 1 grote rösti ook 4 kleine rösti's bakken. Dit doe je door het mengsel in vieren te verdelen en deze naast elkaar in de pan te bakken. De baktijd per zijde is waarschijnlijk iets korter wanneer je het op deze manier doet, dus keer de rösti regelmatig om en houd hem in de gaten.
Opmerking
'Een van mijn eerste baantjes was bij een Franse brasserie waar ze geweldige rösti maakten. Ik was direct geïntrigeerd door deze aardappelkoekjes. Ik vond ze er heel erg leuk uitzien en de borden kwamen altijd leeg terug. Tijd om ze zelf eens te maken!' - Isabel Boerdam
Het recept 'Rösti met bieslook en peterselie' is afkomstig uit het kookboek Vegabijbel van Isabel Boerdam. © Carrera Culinair