Rösti met pompoen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 600 g aardappelen
- 250 g pompoen
- 2 uien, in flinterdunne plakjes
- ½ bosje platte peterselie, grof gehakt
- plantaardige olie
Bereiden
Snijd de aardappelen en de pompoen met een juliennesnijder met het kleine mes en meng met de ui. Schep er de helft van de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
Verhit wat olie in een koekenpan. Neem een handjevol aardappelmengsel en druk het tussen je handpalmen tot platte koekjes. Ga door met koekjes maken tot alle ingrediënten op zijn.
Laat de rösti’s voorzichtig op een schuimspaan in de hete olie glijden. Frituur ze en draai ze pas om wanneer de randen goudbruin beginnen te worden. Doe nog wat extra olie in de koekenpan als je de rösti’s in twee porties moet bakken.
Laat de rösti’s uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm. Garneer met de overgebleven gehakte peterselie.
Extra benodigd
Juliennesnijder
Variatietip
Je kunt de pompoen vervangen door zoete aardappel of pastinaak. De hoeveelheid aardappel is nodig om het mengsel te binden door het zetmeel dat er in de aardappels zit.
Kookboek
Het recept 'Rösti met pompoen' is afkomstig uit het kookboek...
Groenten à la pasta
Orathay & Vania
Met hun natuurzuivere smaken, knapperige textuur en prachtige kleuren smeken groenten erom om in de keuken op een creatieve en speelse manier in pasta te... lees verder
© Good Cook