Appelcake
bereiden
Ingrediënten
- voor de vulling
- 300 g appels, geschild en in stukjes
- sap en rasp van 1 limoen
- 3 eetlepels suiker
- voor het beslag
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 100 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 60 g kokos
- boter voor invetten
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter een ovenschaal en bestuif licht met bloem. Verdeel de appels over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met limoensap en -rasp en suiker.
Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor en vervolgens beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder en de kokos. Giet het beslag over het fruit.
Zet de schaal 40 minuten in de oven tot de cake gaar en goudbruin is. Laat iets afkoelen en snijd de randjes voorzichtig los. Keer de appelcake om op een bord en serveer warm of koud.
Extra benodigd
Ovenschaal (Ø 23 cm)
Kookboek
Het recept 'Appelcake' is afkomstig uit het kookboek...
Appeltaart
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In 'Appeltaart' vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boeren... lees verder
© Uitgeverij BechtAppelcake tips
Reacties op dit recept
- chris Lekkere cake.
- Noortje Ziet er heerlijk uit, ook eens proberen!
- Sera Kan het ook zonder de kokos?