Normandische appelcake
bereiden
Ingrediënten
- 4 Granny Smith appels, geschild, klokhuizen verwijderd, in stukken
- 1 eetlepel bruine suiker
- 250 g ongezouten boter
- 200 g fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 250 ml melk
- versgeraspte nootmuskaat, naar smaak
- slagroom, voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de appels, bruine suiker en 120 ml water in een pan en kook ze 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Klop de boter en suiker romig met een mixer. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Zeef het meel erboven en voeg langzaam de melk toe, klop alles door elkaar. Schenk het beslag in een taartvorm van 28 cm. Leg de gekookte appels erop en strooi er wat versgeraspte nootmuskaat op.
Bak de cake 50 minuten, tot een satéprikker er schoon uit komt. Serveer de appelcake warm of op kamertemperatuur met slagroom.
Extra benodigd
Mixer, taartvorm van 28 cm
Kookboek
Het recept 'Normandische appelcake' is afkomstig uit het kookboek...
A Table
Jane Webster
Een boek met schitterende foto's van Nikole Ramsay, heerlijke recepten en geweldige verhalen; 'A Table' vangt de vreugde van het gezinsleven in een prachtig... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Nikole Ramsay