Frisse appelcake
bereiden
Ingrediënten
- droge ingrediënten
- 135 g bloem
- 40 g amandelmeel
- 1½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 135 g suiker
- ½ theelepel kaneel
- natte ingrediënten:
- 90 ml zonnebloemolie
- 125 ml volle yoghurt
- 3 eieren
- de geraspte schil van ½ citroen
- verder nodig
- boter, om in te vetten
- 2 appels
- het sap van ½ citroen
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 75 g abrikozenjam
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door met een pollepel. Doe hier de natte ingrediënten bij en roer alles door tot het goed gemengd is. Giet het beslag in de springvorm.
Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd partjes van ½ cm dik. Doe het citroensap met de suiker en de kaneel in een kom. Meng de appelpartjes hier doorheen tot ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Rangschik de partjes in een mooi patroon op het beslag.
Bak de cake in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en roer deze los. Bestrijk, met een kwastje, de cake met de warme jam voor een mooie, glanzende bovenkant.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 22cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Frisse appelcake' is afkomstig uit het kookboek...
Bakbijbel - Rutger bakt van A tot Z
Rutger van den Broek
'Bakbijbel' biedt meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies... lees verder
© Carrera