Bananencake met paranoten
- 2 cakes
- 60 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 115 g boter, op kamertemperatuur
- 115 g suiker
- 2 grote eieren
- 115 g glutenvrij bakmeel of 115 g glutenvrije bloem plus 1 theelepel bakpoeder en ¼ theelepel xanthaangom
- 3 eetlepels karnemelk
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- 100 g paranoten, grofgehakt
- voor het glazuur
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel lichte basterdsuiker
- 1 eetlepel lichte maïssiroop
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C (op gasstand 4).
Doe de bananen in een kom en pureer ze met een vork. Doe de boter en de suiker in een andere kom en klop dit licht en romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de gepureerde banaan, bakmeel, karnemelk, kaneel, koekkruiden en paranoten toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag over 2 ingevette broodblikken en zet die 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de cakes stevig aanvoelen en een in het midden gestoken mes er schoon uitkomt. Haal de cakes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen terwijl je het glazuurlaagje maakt.
Neem een steelpan en verhit daarin de boter, basterdsuiker, siroop en ¼ theelepel fijn zeezout tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Druppel dit over de warme cakes en laat een paar minuten staan voordat je ze op een taartrooster zet om af te koelen.
Deze cakes blijven 3 dagen goed als je ze bewaart in een luchtdichte doos of trommel. Je kunt ze ook goed invriezen, dus als je niet beide cakes nodig hebt, kun je er één voor maximaal 2 maanden invriezen.
Extra benodigd
2 broodblikken van 450 g
Variatietip
Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals pistache- of hazelnoten.
Kookboek
Het recept 'Bananencake met paranoten' is afkomstig uit het kookboek...
Glutenvrij bakken
Hannah Miles
In 'Glutenvrij bakken' staan alternatieven voor favoriete gerechten, zoals brownies, cheesecake, macarons en muffins. En naast deze populaire zoetigheden... lees verder
© Uitgeverij Becht