Mini brownies van Marcus Wareing
bereiden
Ingrediënten
- 300 g poedersuiker, plus extra voor het bestuiven
- 180 g bloem
- 40 g cacao
- 300 g pure chocolade van goede kwaliteit (met minstens 70% cacao), fijngehakt
- 180 g ongezouten boter, in blokjes, plus wat zachte boter voor het invetten
- 4 eetlepels ahornsiroop of suikerstroop
- 4 grote biologische eieren, losgeklopt..ei
- 2 theelepels vanille-extract
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk een bakblik van 30 x 20 x 3½ cm met zachte boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Zeef de poedersuiker, bloem en cacao in een grote kom en zet hem opzij.
Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de kom van de pan, voeg de boter en ahornsiroop of stroop toe en roer tot ze zijn gesmolten en gelijkmatig met de chocolade zijn gemengd. Laat het mengsel op kamertemperatuur afkoelen.
Klop de eieren en het vanille-extract door het chocolademengsel, voeg dan de droge ingrediënten toe en klop alles tot een glad geheel. Giet het mengsel in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak het 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant enigszins gebarsten is en de binnenkant zacht en nog een beetje vochtig voelt. Laat de brownie in het bakblik afkoelen.
Neem de brownie uit het bakblik en verwijder het bakpapier. Snijd de randen netjes recht en snijd er dan vierkantjes van. Zeef de poedersuiker er vlak voor het serveren over.
Extra benodigd
Bakblik van 30 x 20 x 3½ cm, bakpapier
Maak je gerecht perfect
'Het geheim van perfecte, zachte brownies zit hem in de presentatie en timing. Je moet vóór het bakken dan ook veel aandacht aan de details besteden en de brownies uit de oven nemen zodra ze gaar zijn. Leg een stuk huishoudfolie over het ongebakken mengsel en strijk het folie met je vingertoppen glad, zodat er geen kreukels en vouwen meer in zitten. Druk het in de hoekjes en langs de randen zachtjes aan en verwijder het daarna voorzichtig. Het oppervlak van de brownie is nu perfect glad. Bak de brownie eerder te kort dan te lang. Steek om te controleren of het gebak gaar zijn de punt van een scherp mes in het midden. Als je het mes eruit haalt, moet er wat van het vochtige mengsel aan plakken. Zet de brownie dan niet terug in de oven. Ik houd ervan als brownies vanbinnen lekker kleverig zijn en een heel dun krokant bovenlaagje hebben. In Pétrus serveren we brownies in piepkleine vierkantjes als petitfours, maar je kunt ze groter snijden en met ijs als dessert serveren.' - Marcus Wareing
Kookboek
Het recept 'Mini brownies van Marcus Wareing' is afkomstig uit het kookboek...
Maak de perfecte...
Marcus Wareing
Marcus Wareing is een van de beste jonge Britse koks. In 'Maak de perfecte…' beschrijft hij meer dan 80 populaire recepten: tomaten-soep, visburgers, roast beef... lees verder
© Inmerc