Wortelcakejes met spekjes

  • 5 mini cakejes
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 120 g bloem + extra voor het bestuiven
  • 2 eieren
  • 70 ml olijfolie
  • 70 ml melk
  • 80 g geraspte Gruyère
  • 1 wortel, grof geraspt
  • 70 g reepjes rookspek
  • een handjevol peterselie, fijngehakt
  • ½ pakje bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.

Doe de eieren in een kom en klop er losjes de olie en melk door. Schep er dan de bloem, geraspte kaas, geraspte wortel, reepjes spek en peterselie door. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed. Spatel er luchtig het bakpoeder door.

Vul de vormpjes met het beslag zodra je er het bakpoeder hebt doorgeschept. Zet de vormpjes meteen in de oven.

Bak de cakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of de cakejes gaar zijn met een scherp mes of nog beter met een satéstokje; de cake is gaar als het in het midden van de cake ingestoken mes of stokje er droog uitkomt.

Laat de cakejes eerst iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes stort.

Extra benodigd

5 kleine cakevormpjes

Kookboek

Het recept 'Wortelcakejes met spekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Mini cakejes

Ilona Chovancova

Mini cakejes kunnen zoet of hartig zijn, maar zijn altijd verrukkelijk. Je zult genieten van het zelf bakken, garneren en ervan smullen. Mini cakejes met Parmezaanse... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Cake recept tips

Reacties op dit recept

  • MiekeCake heel goed gelukt. Ik ben wel zout en peper vergeten, want deze staan niet vermeld tussen de ingrediënten. Dus momenteel is deze wel een beetje flauw, maar volgende keer zal in het niet meer vergeten.

    reageren

  • MiekeHad deze cake gisteren al gebakken maar had vergeten peper en zout toe te voegen. Heb deze vandaag terug gebakken. PERFEKT. EEN ECHTE AANRADER VOOR HET APERTIFIEF OF HAPJE TUSSENIN.

    reageren