Cheesecake met banaan en toffeesaus
- 6 personen
- 90 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 120 g speculaas, verkruimeld
- 40 g boter
- 6 bananen
- sap van 1 citroen
- 3 eieren
- 450 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 theelepel kaneel
- voor de toffeesaus
- 150 g toffee-chocoladereep
- 2 potjes yoghurt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes, verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Temper daarna de oven tot 140 °C.
Prak 3 bananen met 1 eetlepel citroensap fijn met een vork. Je kunt ze ook in een keukenmachine mixen. Voeg de overige ingrediënten van de vulling toe, en klop stevig in de keukenmachine of met de hand, zodat het een goed homogeen mengsel wordt. Schenk het mengsel op de speculaasbodem en zet 1 uur in de oven.
Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de oven afkoelen, haal de cheesecake eruit, laat hem helemaal afkoelen en zet in de koelkast.
Pak de toffee-chocoladerepen uit, doe ze in een pannetje en laat ze onder af en toe roeren op heel zacht vuur smelten. Haal van het vuur, laat een paar minuten afkoelen en meng de yoghurt erdoorheen. Voor een romige saus doe je er wat meer in, als je dat lekker vindt. voor een heel zoete saus gebruik je wat minder.
Snijd de overgebleven bananen vlak voor het opdienen in plakjes, doop ze in de rest van het citroensap en leg ze op de taart. Strooi er kaneel overheen en serveer de cheesecake met de toffeesaus.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 20 cm) met een hoge rand, zo mogelijk een springvorm
Kookboek
Het recept 'Cheesecake met banaan en toffeesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Cheesecake
Keda Black
Dit boekje zit tjokvol lekkere recepten met verse kaas, bijvoorbeeld voor gebakken cheesecakes, kwarktaarten en roomtaarten met mascarpone of ricotta... lees verder
© Uitgeverij Becht