Cheesecake tiramisu

  • 8 personen
  • 70 min
  • waardering 7,4
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 275 g amarettikoekjes of bitterkoekjes
  • 75 g boter
  • 700 g mascarpone of fromage frais naturel, op kamertemperatuur
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 30 g bloem
  • 50 ml bruine rum
  • ½ theelepel vanille-essence
  • 175 g pure chocolade
  • 1 eetlepel sterke espressokoffie
  • 3 eetlepels koffielikeur
  • poedersuiker voor het bestuiven (desgewenst)

Voorbereiden

Draai voor de taartbodem de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Doe ze anders in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Laat de boter smelten op laag vuur en schep er dan het koekjeskruim door. Doe het kruimmengsel op de bodem en tot 4 cm van de rand van de vorm en druk het lichtjes aan. Zet de taartbodem minstens 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Klop voor de vulling in een grote kom de mascarpone of fromage frais romig. Voeg de tafelsuiker toe en klop weer romig. Schep er de eierdooiers door. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Schep de bloem, rum en vanille-essence door het mengsel in een kom.

Laat de pure chocolade au bain-marie smelten. Laat de chocolade iets afkoelen en schep er dan de koffie en koffielikeur door. Schep het chocolademengsel in de tweede kom. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel de helft losjes door elk van de twee mengsels.

Schep een voor een de twee mengsels in lagen in de vorm. Trek met een scherp mes met een snijdende beweging de twee mengsels losjes door elkaar voor een gemarmerd effect. (Meng niet teveel.) Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de cheesecake 45 minuten in oven. Het midden moet nog zacht zijn (dek zo nodig af met een vel aluminiumfolie). Zet de oven uit. Zet de deur open en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Je kunt de cheesecake ook op een rooster zetten en er dan een grote kom ondersteboven over zetten en zo laten afkoelen. Zet een aantal uur voor het serveren in de koelkast. Bestuif desgewenst met poedersuiker.

Extra benodigd

Keukenmachine, springvorm (Ø 23 cm)

Fromage frais

Verse jonge kaas. Je kunt deze kaassoort zonder problemen in plaats van cream cheese gebruiken. Cream cheese is het basisingrediënt voor de oorspronkelijke cheesecake. Fromage frais of Franse kwark wordt vaak gebruikt voor eenpersoons cheesecakejes.

Kookboek

Het recept 'Cheesecake tiramisu' is afkomstig uit het kookboek...

Cheesecakes, romige lekkernijen

Maxine Clark

Laat je verleiden door deze recepten voor cheesecakes. Stuk voor stuk is het smullen geblazen! Leer hoe je eindeloos kunt spelen met deeg, koekjeskruim en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Cheesecake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!