Chocoladecake met gepofte quinoa
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 1 vanillestokje
- 150 g pure chocolade, gesmolten
- 75 g quinoameel
- boter om in te vetten
- bloem om te bestuiven
- voor de ganache
- 100 ml volle melk
- 100 g pure chocolade
- 50 g boter
- ter garnering
- 1 eetlepel gepofte quinoa
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Klop de eieren en de suiker tot een licht en romig geheel. Voeg de zaadjes uit het vanillestokje en de chocolade toe (let op: laat het mengsel niet te warm worden) en spatel er als laatste het quinoameel doorheen.
Vet een cakevorm in, bestuif met wat bloem en giet het chocolademengsel erin. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak in ca. 30-40 minuten bruin en gaar. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.
Breng voor de ganache de melk aan de kook, voeg dan de chocolade toe en als laatste de boter. Meng het geheel goed door elkaar. Gebruik een spatel om de chocoladeganache goed te verdelen. Versier met de gepofte quinoa. Dankzij de vochtige ganache blijven de korrels plakken en kun je eenvoudig een mooi patroon maken
Extra benodigd
Cakevorm
Kookboek
Het recept 'Chocoladecake met gepofte quinoa' is afkomstig uit het kookboek...
Quinoa, nr. 1 superfood
Eric van Veluwen
In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, salade en soep tot... lees verder
© Carrera UitgeversChocoladecake tips
Reacties op dit recept
- Aida Lekker glutenvrij.
- Dick Rijst dit vanzelf? Moet er geen bakpoeder bij?
- Aida Ik heb hem zonder bakpoeder gebakken. Hij is erg lekker.