Chocoladecakejes met bessen-vruchtenmix

8 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 gepasteuriseerde eidooiers (ca. 100 g, bijv. van Cocovite) of gewone eidooiers
  • 250 g suiker
  • 200 g boter
  • 250 g pure chocolade
  • 100 g tarwebloem
  • 8 blokjes pure chocolade
  • voor de bessen-vruchtenmix
  • 250 g gemengde vruchten, bijv. kruisbessen en aardbeien, gehalveerd
  • 25 g rietsuiker
  • ½ bosje munt
  • 50 ml ongezoet appelsap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet 8 kleine vormjes in en bestrooi ze met suiker. Klop de eieren, dooiers en suiker in een kom tot een bleke, schuimende massa. Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Spatel de bloem door de eiermassa, gevolgd door de chocolade.

Doe de massa in de beboterde, besuikerde vormpjes en duw in elk vormpje een blokje chocolade.

Zet de cakejes 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep voor de bessen-vruchtenmix de vruchten, rietsuiker, munt en het appelsap door elkaar. Verwarm het mengsel 30 seconden in een pan en serveer het bij de cakejes.

Extra benodigd

8 vormpjes

Kookboek

Het recept 'Chocoladecakejes met bessen-vruchtenmix' is afkomstig uit het kookboek...

Het beste dieet ter wereld kookboek

In 'Het beste dieet ter wereld kookboek' van Arne Astrup en voedingsdeskundige Christian Bitz staan veel nieuwe, gezonde en heerlijke recepten... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Chocoladecake tips