Chocolademoussetaart met kardemom en espresso
- 8 personen
- 35 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade van goede kwaliteit
- 175 ml olijfolie
- 3 kopjes sterke espresso
- zaadjes van 8 groene kardemompeulen, in een vijzel fijngestampt
- 5 eieren, gesplitst
- 75 g fijne kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water en roer met de olijfolie glad. Haal de kom van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Doe de espresso en de fijngestampte kardemom erbij en roer goed.
Klop de eidooiers met de fijne kristalsuiker licht en luchtig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
Klop de eiwitten in een aparte kom tot stijve pieken. Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel tot alles goed gemengd is.
Schenk in de springvorm en bak 15 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen in de vorm en serveer. Let op: de taart zal aan de randen iets inzakken, maar dit is heel normaal.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 24 cm), bakpapier
Opmerking
'Ik hoef je echt niet te vertellen hoe lekker chocoladetaart is en ik zal ook niet uitweiden over hoe ongelooflijk chocolademousse is. Maar als je deze twee met wat specerijen combineert tot een eenvoudig, feilloos nagerecht, dan weet je dat je iets fantastisch in handen hebt. Ik raak nooit op deze taart uitgekeken en omdat hij zo licht is, is dit meestal de taart die ik tijdens een etentje als chocoladetoetje serveer. Serveer zo of met een bolletje vanille-ijs.' - Sabrina Ghayour
Kookboek
Het recept 'Chocolademoussetaart met kardemom en espresso' is afkomstig uit het kookboek...
Sirocco
Sabrina Ghayour
In 'Sirocco' laat Sabrina Ghayour je zien hoe je de Midden-Oosterse keuken heel makkelijk kunt integreren met onze westerse keuken, producten en kooktechnieken... lees verder
© Good Cook