Citroentaart recepten
-
tip Tarte au citron
Vegetarisch, 80 min 7,9
-
tip Citroentaart
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Citroentaart gevuld met Nutella
Vegetarisch, 50 min 7,8
-
Citroentaart met limoenschil
Vegetarisch, 100 min 7,5
-
Citroentaart met poedersuiker
Vegetarisch, 90 min 7,7
-
Echte citroentaart
Vegetarisch, 90 min 7,8
-
Mascarpone-citroentaart
Vegetarisch, 80 min 7,4
-
Tarte au citron uit Mougins
Vegetarisch, 60 min 7,7
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Citroentaart
Smelt 100 g boter au bain-marie. Doe 250 g bloem met 1 zakje gedroogde gist in een kom. Roer er met de gesmolten boter, 4 eieren, 200 g fijne kristalsuiker, de geraspte schil en het sap van 1 citroen en 100 g in stukjes gesneden gekonfijte vruchten een homogeen beslag van. Schep het in een springvorm van 25 cm doorsnee en bak het 40 minuten in een tot 190 °C verhitte oven. Maak intussen een botercrème van 125 g suiker (tot 'bal' gekookt in 50 ml water), 4 eierdooiers, 125 g boter en de geraspte schil en het sap van 1 citroen. Haal het uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Bestrijk 2 plakken met een dikke laag crème au beurre. Leg de 3 plakken weer op elkaar. Bestrooi de citroentaart royaal met poedersuiker en zet hem koel weg, maar niet in de koelkast. Bedruppel hem eventueel met een suikerstroop met citroen.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]