Clafoutis met frambozen en pistachenootjes

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g frambozen
  • 150 g suiker
  • 2 eetlepels pistachenootjes
  • 30 g gezouten boter
  • 4 eieren
  • 130 g bloem
  • 400 ml melk

Bereiden

Spoel de frambozen af, bestrooi ze met 50 g suiker en schud ze even door elkaar.

Breek de pistachenootjes met je handen in niet te kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Laat de boter in een pannetje smelten (en niet koken).

Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend de rest van de suiker toe. Voeg, als het een homogeen mengsel geworden is, met kleine beetjes tegelijk en stevig kloppend de bloem toe (aarzel niet een mixer te gebruiken). Voeg de gesmolten boter en daarna de melk toe. Doe de stukjes pistachenootjes erbij maar houd een kleine hoeveelheid apart.

Leg de frambozen in een beboterde vorm, schenk het mengsel eroverheen en bestrooi met de achtergehouden pistachenootjes. Zet de clafoutis 40 minuten in de oven. Laat de clafoutis afkoelen voor het opdienen.

Extra benodigd

Mixer, taartvorm

Tip

Als je frambozen uit de diepvries gebruikt, laat ze dan in een vergiet op een diep bord ontdooien en goed uitlekken. Bestrooi ze met suiker.

Kookboek

Het recept 'Clafoutis met frambozen en pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...

Clafoutis

Isabel Brancq-Lepage

Clafoutis zijn zoete en hartige taartjes op basis van ei. Eieren, melk, suiker en een beetje bloem - de basisingrediënten waarmee je, in combinatie met heerlijk vers... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Clafoutis recept tips

Reacties op dit recept

  • BenHeb recept gevolg zoals het er staat, maar het was niet gaar en dun, klopt de aangegeven tijd wel? PS smaak was wel lekker.

    reageren

  • suzanneDat heb ik dus ook! Volgens mij klopt de ml melk niet helemaal, mooi balen, heb het gemaakt voor mijn schoonmoeder die zo komt eten!!

    reageren

  • suzanneHeb m nog 20 min op 150 graden door laten garen en volgens mij is ie nu wel goed, proberen waard!!

    reageren

  • redactie okoko receptenHet kookboek 'Clafoutis' schrijft voor dit recept 25 minuten in een oven van 210 graden voor. Het is echter beter om de clafoutis ongeveer 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven te zetten. We hebben het recept dienovereenkomstig aangepast.

    reageren

  • AntjeKun je deze ook met bladerdeeg maken? En hoe doe je dat? Eerst deeg op de bodem en dan fruit er bovenop? Kunnen dan de eieren, boter, bloem en melk achterwege blijven?

    • FrancineJe kunt een clafoutis niet met bladerdeeg maken.

    • AntjeOh wat raar. Ik heb dit boekje ook, en er staat in dat je de korstdeeg event. kunt vervangen voor kant en klaar bladerdeeg. Er wordt alleen niet in uitgelegd hoe je dit moet doen. Of het (diepvries) bladerdeeg bovenop het fruit, als een soort dakje, of op de bodem?

    reageren

  • Gijs500 gram frambozen is rijkelijk veel voor dit recept.

    reageren