Clafoutis met frambozen en pistachenootjes
- 6 personen
- 40 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g frambozen
- 150 g suiker
- 2 eetlepels pistachenootjes
- 30 g gezouten boter
- 4 eieren
- 130 g bloem
- 400 ml melk
Bereiden
Spoel de frambozen af, bestrooi ze met 50 g suiker en schud ze even door elkaar.
Breek de pistachenootjes met je handen in niet te kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de boter in een pannetje smelten (en niet koken).
Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend de rest van de suiker toe. Voeg, als het een homogeen mengsel geworden is, met kleine beetjes tegelijk en stevig kloppend de bloem toe (aarzel niet een mixer te gebruiken). Voeg de gesmolten boter en daarna de melk toe. Doe de stukjes pistachenootjes erbij maar houd een kleine hoeveelheid apart.
Leg de frambozen in een beboterde vorm, schenk het mengsel eroverheen en bestrooi met de achtergehouden pistachenootjes. Zet de clafoutis 40 minuten in de oven. Laat de clafoutis afkoelen voor het opdienen.
Extra benodigd
Mixer, taartvorm
Tip
Als je frambozen uit de diepvries gebruikt, laat ze dan in een vergiet op een diep bord ontdooien en goed uitlekken. Bestrooi ze met suiker.
Kookboek
Het recept 'Clafoutis met frambozen en pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...
Clafoutis
Isabel Brancq-Lepage
Clafoutis zijn zoete en hartige taartjes op basis van ei. Eieren, melk, suiker en een beetje bloem - de basisingrediënten waarmee je, in combinatie met heerlijk vers... lees verder
© Uitgeverij Becht