Abrikozen-amandel crumble
bereiden
Ingrediënten
- 900 g abrikozen, gehalveerd, ontpit, daarna weer gehalveerd
- 100 g fijne kristalsuiker
- 55 g blanke amandelen
- 115 g bloem
- 40 g koude boter
- vanille-ijs of koksroom, voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven met daarin een bakplaat voor op 200 °C.
Doe de abrikozen in een ovenschaal van 20 cm, bestrooi ze met 2 eetlepels van de kristalsuiker en zet opzij.
Doe de amandelen in een keukenmachine en hak ze grof. Voeg de bloem en boter toe, en mix tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg de resterende kristalsuiker toe en druk op de pulsknop om die erdoor te mengen. Verdeel het kruimeldeeg over de abrikozen.
Bak de crumble 20-25 minuten op de voorverwarmde bakplaat, tot de vulling borrelt en de topping goudbruin en knapperig is. Verdeel de crumble over vier kommen en serveer warm met ijs.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Abrikozen-amandel crumble' is afkomstig uit het kookboek...
Yummy, desserts in 5 tot 30 minuten
Caroline Brewester
Chocoladefondantpuddinkjes die smelten op je tong, bosbessentaart barstensvol zoet en sappig fruit, krokante bananenbeignets gedoopt in toffeesaus... lees verder
© Kosmos UitgeversCrumble tips
Reacties op dit recept
- Anne Graag wil ik weten hoe, wat betreft het abrikozen recept dat verse abrikozen gebruikt, het recept te veranderen zodat het met gedroogde abrikozen gebruikt kan worden. Ik kan dat w.s. zelf wel uitzoeken, maar er zijn misschien andere kooksters die dit graag "in print" willen zien. Hartelijk dank, Anne.
- Anke Mmm! Ik heb hem met perziken gemaakt, heerlijk recept!