Appel crumble met rode bessen
bereiden
Ingrediënten
- voor de vulling
- boter om in te vetten
- 5 grote appels, in grote plakken gesneden
- 100 g rode bessen
- 50 g fijne tafelsuiker
- voor de crumble
- 100 g bloem
- 100 g havervlokken
- 50 g gedroogde kokos
- 30 g lichtbruine basterdsuiker
- 70 g boter
- 2 eetlepels Golden Syrup of esdoornsiroop
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet zes soufflébakjes licht in met boter. Verdeel de plakken appel en rode bessen over de bakjes en strooi er de fijne tafelsuiker over. Bak 10 minuten in de oven.
Meng in een kom de bloem met de havervlokken, gedroogde kokos en basterdsuiker. Verhit in een pan de boter met de Golden Syrup. Schep dit mengsel door het bloem-vlokkenmengsel tot alles goed gemengd is.
Verdeel de crumble over het fruit in de bakjes en druk de kruimels met de achterkant van een lepel lichtjes aan. Bak de crumbles nog 15 minuten in de oven tot het kruimellaagje mooi goudbruin is. Serveer lauw.
Extra benodigd
6 kleine soufflébakjes
Kookboek
Het recept 'Appel crumble met rode bessen' is afkomstig uit het kookboek...
De lekkerste hapjes uit Londen
Amelia Wasiliev
Dit kookboek bevat een keur aan muffins, cupcakes, taartjes en typisch Engelse scones om van te watertanden. Een heerlijk boek met eenvoudige recepten en... lees verder
© Good Cook