Crumble met ananas en vanille
bereiden
Ingrediënten
- 100 g zachte boter + 1 klontje voor het invetten
- 150 g kandijsuiker of rietsuiker + 3 eetlepels voor het bestrooien
- 600 g ananas (in stukken)
- 4 theelepels vanillearoma
- 150 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Vet een taartvorm in met boter en bestrooi de vorm met de 3 eetlepels suiker.
Snijd de ananas in nog kleinere stukken. Roer er 2 theelepels van het vanillearoma door. Schep de stukjes ananas in de vorm.
Meng in een kom met de vingertoppen de bloem, de suiker en de boter. Voeg zodra het mengsel kruimelig is de overgebleven 2 theelepels vanillearoma toe.
Bedek de stukjes ananas met dit mengsel en bak de crumble 45 minuten in de oven. Serveer deze crumble lauwwarm of koud met een bolletje vanille- of kokosijs.
Extra benodigd
Taartvorm
Kookboek
Het recept 'Crumble met ananas en vanille' is afkomstig uit het kookboek...
Crumbles en gratins
diverse auteurs
Crumbles en gratins: een heerlijk krokant kruimellaagje met daaronder een verrukkelijke, zachte en smeuïge vulling. In dit boek vind je de heerlijkste recepten voor
... lees verder © Uitgeverij Terra