Kersencrumble

8 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g kersen
  • 4 eetlepels kersenjam
  • 140 g havermout
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 6 eetlepels koolzaadolie
  • 1 eetlepel kersensap

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Was de kersen en ontdoe deze van de pit. Roer de kersenjam door de kersen. Meng in een kom de havermout, de suiker, de bloem, de koolzaadolie en het kersensap tot een kruimelig deeg.

Vet een springvorm in met koolzaadolie. Doe de helft van het deeg in de springvorm en schep de kersen erop. Strooi de andere helft van het kruimelig deeg erover en bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Springvorm of ovenschaal (24 cm Ø)

Kookboek

Het recept 'Kersencrumble' is afkomstig uit het kookboek...

Sharon gaat lokaal

Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg

Crumble tips