Kersencrumble
8 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g kersen
- 4 eetlepels kersenjam
- 140 g havermout
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 6 eetlepels koolzaadolie
- 1 eetlepel kersensap
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Was de kersen en ontdoe deze van de pit. Roer de kersenjam door de kersen. Meng in een kom de havermout, de suiker, de bloem, de koolzaadolie en het kersensap tot een kruimelig deeg.
Vet een springvorm in met koolzaadolie. Doe de helft van het deeg in de springvorm en schep de kersen erop. Strooi de andere helft van het kruimelig deeg erover en bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Springvorm of ovenschaal (24 cm Ø)
Kookboek
Het recept 'Kersencrumble' is afkomstig uit het kookboek...
Sharon gaat lokaal
Sharon de Miranda
Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg