Havermoutkoekjes recepten
-
tip Eenvoudige havermoutkoekjes
Vegetarisch, 35 min 7,3
-
tip Klassieke havermoutkoekjes
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Digestives
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Havermoutkoekjes
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Havermoutkoekjes met cranberry's
Vegetarisch, 35 min 6,8
-
Havermoutkoekjes met kersen en marsepein
Vegetarisch, 35 min 7,4
-
Havermoutkoekjes met kokos
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Havermoutkoekjes met noten en rozijnen
Vegetarisch, 25 min 7,7
-
Havermoutkoekjes met zuidvruchten
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Havermoutkoekjes voor kaas
Vegetarisch, 30 min 8,0
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Havermoutkoekjes
Verhit de oven tot 180 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng 250 g gavermeel, ½ theelepel bakpoeder en 2 eetlepels bruine basterdsuiker met een snufje zout in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en giet er 60 g gesmolten boter en 125 ml heet water in. Meng alles met een paletmes tot een deeg. Leg het deeg op een met havermeel bestoven werkvlak en vorm het tot een dikke ronde schijf. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en stuif er wat havermeel op. Snijd het deeg met een koekjessteker in rondjes van 6 cm. Leg de havermoutkoekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaten. Bak ze 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze eerst 5 minuten op de plaat uitharden en vervolgens op een rooster afkoelen. Bewaar de havermoutkoekjes in een luchtdicht afsluitbare koektrommel.
[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]
[ Beeld: Es75 | Shutterstock.com ]