Sablés van Parmezaanse kaas van Sergio Herman
bereiden
Ingrediënten
- 200 g zachte boter
- 265 g bloem
- 2 eierdooiers
- 270 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 6 g zout
- 1 limoen, rasp
Bereiden
Meng de boter met de bloem, eierdooiers, Parmezaanse kaas en het zout in een keukenrobot met een deeghaak tot een homogene massa. Zorg ervoor dat je een beetje kaas overhoudt om te garneren. Pak de massa in huishoudfolie in en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 175 tot 180 °C.
Rol het deeg uit tot ½ centimeter dikte en maak rondjes met een steekring met een diameter van 5 centimeter.
Bak de koekjes gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en werk af met rasp van Parmezaanse kaas en van limoen.
Extra benodigd
Keukenmachine, steekring (5 cm), huishoudfolie
Opmerking
'Ik denk niet dat ik ooit een makkelijker recept heb gegeven dan dit. Maar dat betekent niet dat deze zandkoekjes met Parmezaanse kaas niets voorstellen: wat mij betreft zijn ze zelfs de ideale aperitiefhapjes.' - Sergio Herman
Kookboek
Het recept 'Sablés van Parmezaanse kaas van Sergio Herman' is afkomstig uit het kookboek...
Sergio's smaakmakers
Sergio Herman
In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Kris Vlegels