Amandelbiscotti

20 stuks
bereiden

waardering 7,9obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 130 g geblancheerde amandelen
  • 250 bloem
  • 125 g suiker met vanillesmaak, anders fijne suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 2 grote eieren, plus 1 eidooier
  • ½ theelepel echte amandelessence of vanille-essence

Bereiden

Rooster de amandelen 10-12 minuten in een vuurvaste schaal in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen, hak dan 100 g van de noten grof en houd dit apart. Doe de rest in een keukenmachine of blender en bewerk tot fijn poeder.

Vermeng de gemalen amandelen in een kom met bloem, suiker en bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren met de dooier en de amandel- of vanille-essence en giet dit in het kuiltje. Werk de bloem met beetjes tegelijk door het eimengsel, voeg dan de gehakte amandelen toe. Kneed goed door tot een samenhangend deeg - voeg geen extra vocht toe.

Halveer het deeg en vorm van elk stuk een platte plak van ca. 26 x 6 x 1½ cm. Leg de plakken een eindje van elkaar op de bakplaat. Bak ca. 25 minuten op 180 °C tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

Neem ze uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 170 °C. Leg de plakken op een plank en snijd ze met een kartelmes voorzichtig en zorgvuldig diagonaal in plakken van ca. 1,5 cm dik. Leg de plakken, met de snijkant boven, op de bakplaat en zet ze nog 10-12 minuten in de oven op 170 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Laat de biscotti afkoelen op een rooster. In een luchtdichte trommel bewaren en binnen twee weken eten.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Kookboek

Het recept 'Amandelbiscotti' is afkomstig uit het kookboek...

Bakbijbel

Eerlijke cake die smaakt naar boter en verse eieren, gebak dat smelt op de tong, de geur van brood of gebak in huis, onweerstaanbare chocoladetoetjes; Linda... lees verder

© Tirion Uitgevers

Koekjes tips

Reacties op dit recept

  • Wesselien Vandaag gemaakt: heerlijk!