Biscuits 'petit beurre'
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 g boter, gekoeld en in blokjes, plus extra om in te vetten
- 250 g bloem, plus extra om te bestuiven
- 50 g fijne kristalsuiker
- 100 ml dikke room (48%)
Voorbereiden
Wrijf in een kom de gekoelde boter door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt. Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de suiker, een snufje zout en de room en meng alles goed met de hand. Kneed net lang genoeg tot je een zachte deegbal hebt. Dek de kom af en laat 1 uur staan bij kamertemperatuur.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4 en vet een bakplaat in met boter.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snijd rechthoeken uit van ca. 5 cm × 10 cm. Dit kan met een scherp mes en een lineaal of met een rechthoekig uitsteekvormpje. Prik de koekjes op gelijkmatige afstanden in met een vork en leg op de bakplaat. Bak 25-30 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Kookboek
Het recept 'Biscuits 'petit beurre'' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak
... lees verder © Unieboek SpectrumKoekjes tips
Reacties op dit recept
- Marijne Wat voor room kan ik het beste gebruiken?