Borrelkoekjes van bladerdeeg
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g bladerdeeg
- bloem, voor het bestuiven
- 1 ei, losgeklopt
- voor de toppings
- grof (zee)zout
- sesamzaadjes
- maanzaad
- gehakte amandelen
- geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, emmentaler of oude (geiten)kaas
- komijnzaad
- gehakte cashewnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een vierkant van 30 cm. Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bestrooi het deeg met (een combinatie van) de topping(s) en druk licht aan. Laat het deeg 15 minuten rusten.
Snijd de deegplak één keer doormidden, zodat je 2 stroken van 15 cm hebt. Snijd ze vervolgens in reepjes van 2 cm. Bak de bladerdeegkoekjes in 15 tot 25 minuten goudbruin en krokant. Laat ze afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Borrelkoekjes van bladerdeeg' is afkomstig uit het kookboek...
Het hartige bakboek
Rutger van den Broek
Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. 'Het hartige bakboek' bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, van borrelhapjes tot een compleet hoofdgerecht
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Harold Pereira