Broodkoeken uit de koekenpan
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 225 g bloem van harde tarwe
- mespunt natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
- 125 ml melk
- olijfolie of arachideolie, voor het bakken
Voorbereiden
Doe de bloem, een mespunt fijn zeezout en natriumbicarbonaat in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de melk in het kuiltje en meng tot je een stevig deeg hebt.
Kneed het deeg 5 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het 45 minuten rusten.
Bereiden
Breek balletjes ter grootte van een golfbal van het deeg en rol die uit tot hele dunne ronde lapjes van ca. 18 cm doorsnede.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koeken één voor één knapperig en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de broodkoeken met grof zeezout en beleg ze met ingrediënten naar keuze.
Opmerking
'Deze knapperige broodkoeken zonder gist kunnen met van alles en nog wat belegd worden. Ik vind met name buffelmozzarella of ansjovis en olijven heel erg lekker. Ze zijn heel snel en gemakkelijk te maken en geweldig voor partijtjes.' - Ursula Ferrigno
Kookboek
Het recept 'Broodkoeken uit de koekenpan' is afkomstig uit het kookboek...
Pane e Panini
Ursula Ferrigno
Dit boek bevat niet alleen recepten voor klassiek brood, maar ook voor brood dat van nature 'snel' is, zoals platbrood en pizza. Uiteraard ontbreken hartige... lees verder
© Tirion Uitgevers