Dunne boterkoekjes
bereiden
Ingrediënten
- 85 g tarwebloem
- 75 g lichte basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker (à 8 g)
- snufje zout
- 75 g roomboter, koud en in blokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht) of 200 °C (elektrisch). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Voeg de boter toe, snijd die met 2 messen door het bloemmengsel en kneed alles met een koele hand tot een bal.
Vorm met vochtige handen 20 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, omdat ze tijdens het bakken iets uitlopen. Druk ze met je handpalm iets plat.
Zet in de oven en bak de koekjes in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Oma Puckjes dunne boterkoekjes zijn een heerlijke variatie op de gewone boterkoek. Lekker flinterdun en knapperig zijn ze echt een traktatie! Oma Puckje had een speciaal talent om ze precies goed te maken, niet te dik en niet te dun. Het geheime recept dat generatieslang is doorgegeven, zorgt ervoor dat deze boterkoekjes gewoon onweerstaanbaar zijn!
Kookboek
Het recept 'Dunne boterkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Oma's bakboek
Stichting Oma's Soep
In 'Oma's bakboek' van stichting Oma's Soep leer je zelf al het lekkers te maken dat oma je bij de koffie voorschotelt. Denk aan een heerlijke plak kruidkoek, Moskovisch gebak of een stuk versgebakken appeltaart (met slagroom!)
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld