Gemberbiscuits
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 225 g bloem
- ½ theelepel baksoda
- 2 theelepels gemberpoeder
- 100 g roomboter, op kamertemperatuur
- 100 g ruwe rietsuiker
- 100 g golden syrup (of vervang door keukenstroop of honing)
Bereiden
Zeef de bloem, baksoda en het gemberpoeder samen boven een grote kom. Voeg de boter, suiker en golden syrup toe en mix met een elektrische mixer of roer met een houten lepel tot een glad deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie of bakpapier en koel het ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat het kan opstijven.
Verwarm de oven voor tot 190 °C en bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.
Verdeel het deeg in kleine stukken van ieder ongeveer 30 g en rol ze tot balletjes. Leg de balletjes op de beklede bakplaten en laat tussen de balletjes genoeg ruimte vrij zodat de biscuits kunnen uitlopen. Bak de gemberbiscuits 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn en de bovenkant gebarsten is.
Laat de biscuits een paar minuten op de bakplaten afkoelen tot ze hard zijn en leg ze op een taartrooster zodat ze volledig kunnen afkoelen.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier
Opmerking
Mijn moeder maakte altijd fantastische gemberbiscuits toen ik een kind was en ze zijn altijd een van mijn favorieten gebleven. We rolden ze tussen onze handen tot balletjes en drukten ze met een vork plat op de bakplaat. Binnen een halfuur zijn ze uit de oven en in de koektrommel - als ze die halen!
Kookboek
Het recept 'Gemberbiscuits' is afkomstig uit het kookboek...
BAK!
Paul Hollywood
In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas
... lees verder © Good Cook