Kaneelkoekjes met pinda's
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 175 g boter
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 200 g bloem
- 175 g ongezouten pinda's, grof gehakt
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels cacao
Voorbereiden
Roer de boter, de suiker, de vanillesuiker en de eidooier door elkaar tot het een schuimig mengsel wordt. Voeg 1 snufje zout, het kaneelpoeder, de bloem, ¾ van de pinda's (ongeveer 130 g), het bakpoeder en de cacao toe. Meng alles door elkaar.
Vorm er een worst van en rol deze door de resterende pinda's. Wikkel de worst in plasticfolie en leg hem minstens 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rol in plakjes. Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12 minuten in de oven.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Kaneelkoekjes met pinda's' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine koekjes
Ilona Chovancova
Zelfgebakken zandkoekjes, krakelingen, speculaasjes, biscotti of schuimpjes: in dit heerlijke bakboekje vind je dertig koekjes-recepten die heel goed van... lees verder
© Uitgeverij Becht