Mueslikoekjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 125 g volkorenmeel of bloem
- 125 g krokante muesli
- 75 g bruine basterdsuiker
- 5 eetlepels (olijf)olie
- 1 ei
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kom het meel met de muesli en de bruine suiker door elkaar. Voeg de olie, het sinaasappelsap en het ei toe en meng alles met de handmixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Kneed het deeg nog even met de hand door en rol het dan op een met meel bestoven aanrechtblad uit tot een lap van ca. ¾ cm dik. Steek er met uitsteekvormpjes of een glas met een doorsnede van ca. 6 cm koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen. Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel.
Extra benodigd
Mixer, bakpapier
Het recept 'Mueslikoekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Es75 | Shutterstock.com