No bake marmerkoekjes
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g ongezouten pinda's
- 200 g biscuitjes naar keuze
- 2 eetlepels cacao
- 1 theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels honing
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
- 350 g melkchocolade
- 50 g pure chocolade
- 50 g witte chocolade
- 1 eetlepel en 1 theelepel zonnebloemolie
Bereiden
Maal de pinda's grof in een hakmolen of doe de pinda's in een theedoek en sla ze met een deegroller kleiner. Maal ook de biscuitjes grof en meng met de pinda's.
Voeg cacao, kaneel en vanillesuiker toe en meng goed. Doe de gecondenseerde melk en honing erbij en meng met een houten pollepel tot een stevig en kleverig mengsel.
Bedek een bakvorm van 25x35 cm met bakpapier. Stort hierop de vulling en druk met je handen een beetje uit. Leg er nu een stuk plasticfolie op en rol met een klein deegrollertje of een klein glas de vulling glad over de bakplaat. Zorg ervoor dat je een gelijkmatig en glad oppervlak krijgt.
Smelt 175 g melkchocolade met 25 g pure chocolade en 1 eetlepel zonnebloemolie au bain-marie. Giet over de vulling in je bakvorm en strijk uit met een lepel. Schud je bakplaat dan even heen en weer zodat de chocolade mooi glad wordt. Zet ongeveer een half uur in de koelkast om hard te worden.
Als de chocolade hard is geworden smelt je de overgebleven 175 g melkchocolade met de overgebleven 25 g pure chocolade op dezelfde manier. In een apart bakje smelt je de witte chocolade met 1 theelepel zonnebloemolie au bain-marie en doe dit in een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf hebt geknipt.
Haal de hard geworden plak uit de koelkast en til met behulp van het bakpapier uit de vorm. Draai om en leg ondersteboven op je bakplaat. Trek het bakpapier eraf. Giet hierover de melkchocolade die je net gesmolten hebt en strijk weer mooi glad (desnoods even schudden). Spuit er meteen lijntjes witte chocolade op. Neem dan een satéprikker en trek hiermee door de lijnen heen van boven naar beneden en van beneden naar boven (om en om dus). Hiermee krijg je het mooie marmerpatroon.
Laat deze laag ook hard worden in de koelkast. Snijd ze daarna met een aardappelschilmesje in vierkantjes of ruitjes.
Extra benodigd
Bakvorm van 25 x 35 cm, bakpapier
Kookboek
Het recept 'No bake marmerkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
100 luxe koekjes van eigen deeg
Elisabeth Scholten
Bananenkusjes, pindakaaskogels, baklavanestjes, crème-brûleekoekjes, walnootghribia, amandelbriwat, nutellakoekjes en gazellenhoorntjes: klinkt dat niet fantastisch? Dit boek bevat een smakelijke verzameling spannende koekjesrecepten
... lees verder © Nieuw Amsterdam