Zachte Toscaanse amandelkoekjes

16 stuks
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g marsepein
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel Grand Marnier of andere sinaasappellikeur
  • 1 eiwit
  • 150 g geblancheerde amandelen, fijngemalen
  • poedersuiker om eroverheen te strooien

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Doe de marsepein in een blender en maal hem tot een pasta. Voeg suiker en Grand Marnier toe en maal wederom. Doe deze pasta in een kom en klop het eiwit erdoor. Meng het amandelmeel erdoor.

Maak van het mengsel 16-18 kleine boomstammetjes van 1½ cm breed en 4 cm lang. Leg ze op een bakplaat met wat tussenruimte. Laat de bakplaat 30 minuten op een koele plek staan.

Bak de koekjes in 8-10 minuten goudgeel in een voorverwarmde oven. Laat ze een beetje afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. Bestrooi de amandelkoekjes met poedersuiker en dien op.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

'Ik heb deze zachte amandelkoekjes voor het eerst geproefd in Siena, de prachtige Toscaanse stad waar de koekjes oorspronkelijk ook vandaan komen. Tegenwoordig zie je ze overal in Italië en gelukkig zijn ze ook heel makkelijk zelf te maken.' - Liz Franklin

Kookboek

Het recept 'Zachte Toscaanse amandelkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Caffè Italia

In 'Caffè Italia' zijn meer dan 30 heerlijke recepten voor koekjes, taartjes en hartige hapjes verzameld, die allemaal hun oorsprong vinden in de Italiaanse... lees verder

© Uitgeverij Becht

Koekjes tips

Reacties op dit recept

  • Rosalie Zo blij met dit recept! Ik ben 2 jaar terug helemaal verzot geraakt op deze amandelkoekjes toen ik als vrijwilliger met zorgvakantie was en een excursie had in Siena. Heerlijk en zeker makkelijk te maken, valt me reuze mee :)
  • Betwetertje 250 g marsepein is 100 g poedersuiker + 130 g amandelpoeder + 1 eiwit en al deze ingrediënten zitten al in dit recept dus eigenlijk kan je deze ook zelf maken :)
    Dan wordt de ingrediëntenlijst:
    - 200 g (poeder)suiker + extra om erover te strooien
    - 280 g amandelpoeder
    - 2 eiwitten
    - 1 theelepel Grand Marnier