Zweedse peppakakor
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gemalen kruidnagels
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 90 g suiker
- 50 g golden syrup
- 250 g bloem + extra om te bestuiven
- 1 theelepel baking soda
Bereiden
Meng de boter met de specerijen in een grote kom.
Breng de suiker, golden syrup en 40 ml water in een steelpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer dan met een spatel door de boter.
Voeg de bloem, baking soda en een snufje zout in delen toe en spatel door het deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 190 °C hetelucht of 210 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 5 mm dik. Steek met koekjesuitstekers naar keuze koekjes uit het deeg. Leg de koekjes voorzichtig op de bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Laat daarna op een rooster afkoelen.
Extra benodigd
Vershoudfolie, bakpapier, uitsteker
Kookboek
Het recept 'Zweedse peppakakor' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Koek
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Koek' maak je de lekkerste koekjes en traktaties klaar. Voor elk moment is wel een passend koekje te vinden. In deze box vind je 30 makkelijke koekjesrecepten - voor wanneer je weinig of juist alle tijd hebt
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld