Banaan-aardbeien kwarktaart
bereiden
Ingrediënten
- 75 g macadamia noten, gezouten
- 75 g walnoten, ongezouten
- 3 theelepels koekkruiden (of speculaas)
- 50 g roomboter
- voor de vulling
- 3 bananen
- 5 vellen gelatine
- 500 ml volle kwark
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels mascarpone
- voor de decoratie
- 1 bak aardbeien
- geschaafde amandelen
Bereiden
Maal de noten fijn in de blender. Roer de koekkruiden door het notenmengsel.
Smelt de boter in een steelpan. Roer dit door het notenmengsel en giet in een springvorm. Druk het met een lepel goed aan. Zet 30 minuten in de koelkast.
Pureer de banaan met een staafmixer. Doe de bananenpuree in een pannetje en verwarm dit 2 minuten op laag vuur. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit en roer door de bananenpuree. Laat het mengsel iets afkoelen.
Mix vervolgens de kwark, slagroom, mascarpone door de puree tot een romige consistentie. Stort dit vervolgens dan op de notenbodem. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met aardbeien en geschaafde amandelen.
Extra benodigd
Blender, staafmixer, springvorm (Ø 18 cm)
OPmerking
Door de noten, slagroom en mascarpone heeft deze taart wel veel calorieën. Dit is dus een traktatie voor bij de verjaardag.
Kookboek
Het recept 'Banaan-aardbeien kwarktaart' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond en slank met de Foodsisters
Janneke & Amande Koeman
Met 'Gezond slank met de Foodsisters' ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker... lees verder
© Nieuw Amsterdam