Madeleines
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 185 g kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-essence
- 150 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 g boter, gesmolten en afgekoeld
- poedersuiker voor het bestuiven
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een flexivorm voor 12 tot 18 madeleines in. Klop in een middelgrote kom de eieren met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel van kleur is. Schep er de vanille-essence door. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een vel bakpapier. Schep het bloemmengsel in 3 porties losjes door het eimengsel en schep er de boter met de laatste portie bloem mee door. Dek de kom af en zet 10 minuten in de koelkast. Vul er de voorbereide vormpjes mee.
Bak 5 minuten in de oven. Zet de oven op 200 °C en bak nog 5 minuten. Laat de madeleines 5 minuten in hun vormpjes afkoelen en doe ze dan over op draadroosters. Laat als u een madeleinevorm voor 12 koekjes gebruikt het eerst afkoelen voor u het opnieuw invet en de rest van het beslag in de vormpjes doet. Bestuif de madeleines met poedersuiker.
Extra benodigd
Flexivorm voor madeleines, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Madeleines' is afkomstig uit het kookboek...
Muffins en cakejes uit de flexivorm
diverse auteurs
Verrukkelijke en veelzijdige muffins vormen een perfect hapje tussendoor en zijn fantastisch bij een geurig kopje koffie of thee. Met dit boek en een superhandige flexivorm... lees verder
© Good Cook