Glutenvrije madeleines

12 madeleines
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g plantaardige margarine
  • 2 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • 70 g glutenvrije bakmix (zie onderaan recept)
  • 50 g amandelmeel
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • geraspte schil van ½ citroen

Voorbereiden

Smelt de margarine in een kleine steelpan op laag vuur. Klop met een garde de eieren en suiker tot een luchtige massa. Schenk al kloppend de boter er in een dunne staal bij; klop goed, want het mengsel moet glad blijven. Voeg de bakmix, het amandelmeel, het bakpoeder en de citroenrasp toe. Laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiden

Vet de madeleinevormpjes in met boter. Schep het beslag in een spuitzak en vul de vormpjes voor drie kwart met beslag.

Bak de madeleines 5 minuten in een op 210 °C voorverwarmde oven, tot er in het midden een bult verschijnt. Bak ze dan nog 5-7 minuten op 200 °C, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze in de vormpjes afkoelen.

Extra benodigd

Madeleinevormpjes, spuitzak

Glutenvrije bakmix

Meng voor 1 grote pot bakmix in een kom 320 g rijstemeel, 240 g maïzena, 100 g amandelmeel en 2 theelepels xanthaangom. Bewaar de bakmix in een goed afgesloten plastic bak.

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije madeleines' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij koken en bakken

Ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker. Dit is 100 procent glutenvrij genieten

... lees verder

© Manteau

Madeleines tips