Madeleines (basisrecept)
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 125 g boter, gesmolten en afgekoeld, plus extra om in te vetten
- 2 grote eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g bloem, gezeefd, plus extra om te bestuiven
- 1½ theelepel vanille-extract, of de geraspte schil van 1 citroen
Bereiden
Vet de madeleinevormpjes in met boter en bestuif ze licht met bloem.
Klop de eieren en suiker 5 minuten met een elektrische mixer tot een licht en schuimig mengsel dat drie keer in volume is toegenomen.
Schep er geleidelijk de bloem en boter door, dan de vanille, citroen-extract of -schil en een snufje zout. Zet het beslag 2 uur in de koelkast alvorens te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
Schenk de madeleinevormpjes halfvol met het beslag en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Madeleinevormpjes, mixer
Kookboek
Het recept 'Madeleines (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak
... lees verder © Unieboek Spectrum