Madeleines met honing
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 150 g suiker
- 150 g gezeefde biologische bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 g zachte boter
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels vloeibare honing of ahornsiroop
Voorbereiden
Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem en het gezeefde bakpoeder toe en roer er dan de zachte boter en de melk doorheen.
Voeg de vloeibare honing of de ahornsiroop toe. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vul de goed ingevette vakjes van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg.
Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 3 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.
Extra benodigd
Minimadeleinevorm
Kookboek
Het recept 'Madeleines met honing' is afkomstig uit het kookboek...
Madeleines
Sandra Mahut
Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder
© Uitgeverij Becht