Madeleines met citroenzeste
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 90 g boter
- 1 citroen
- 3 eieren
- 100 g fijne suiker
- 110 g tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
Voorbereiden
Smelt de boter in een pan of in de magnetron en laat hem opnieuw afkoelen. Rasp intussen de citroen voor de zeste.
Klop de eieren en de suiker tot een romig mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng. Giet er nu de gesmolten boter bij en strooi er de citroenzeste in. Meng het geheel nog eens goed en laat het nu 30 minuten rusten.
Bereiden
Giet het deeg in de madeleinevormpjes en vul ze voor tweederde. Bak ze 5 minuten in een oven op 220 °C en daarna nog eens 10 minuten op 180 °C.
Om te zien of de madeleines gaar zijn, prik je met een metalen prikker in het midden. Als er geen deeg meer aan kleeft, zijn ze klaar.
Extra benodigd
Siliconen vormpjes van 3 cm x 4 cm
Kookboek
Het recept 'Madeleines met citroenzeste' is afkomstig uit het kookboek...
La cuisine d'Angélique
Angélique Deckers
Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische
... lees verder © Uitgeverij Lannoo